Film je sniman tokom održavanja Grand Prix, a u film je uključena cela zajednica oko Formule 1, uključujući timove, vozače i promotere

Apple Original Films i Formula 1 najavili su da njihov dugoočekivani film premijerno će početi sa prikazivanjem u bioskopima 25. juna 2025. godine.

Kreiran u kolaboraciji sa Formulom 1, film režira Džozef Kosinski koji je režirao Top Gun: Maverick, dok su za produkciju zaduženi Džeri Brukajmer i Čed Oman koji su, takođe, radili na filmu Top Gun: Maverick i na franšizi The Pirates Of The Caribbean. U kreiranju ovog filma učestvuje i kompanija Dawn Apollo Films koja je u vlasništvu Luisa Hamiltona.

Radnja filma kreće se oko lika kog tumači Bred Pit kao bivšeg vozača formule koji se vraća sportu i oko njegovog kolege iz tima kog igra Damson Idris.

Film je opisan kao preokret u kinematografiji i sportu, a zanimljivo je da je film sniman u realnom vremenu u momentu kada se održavao Grand Prix i u film je uključena cela zajednica oko Formule 1, uključujući svih 10 timova, vozače i promotere trka. Ekipa filma ove godine nastaviće snimanje na letnjem British Grand Prix i još nekoliko drugih trka, a poslednja destinacija je Abu Dhabi Grand Prix koja se održava u Decembru.

Pored Breda Pita u filmu se pojavljuju i krei Kondon, Havijer Bardem, Tobijas Menzis, Sara Najls, Kim Bodni i Samson Kajo.

IZVOR: YT / Kym Illman

Autor: redportal.rs