Bliži se jedan od najlepših i najradosnijih hrišćanskih praznika, Vaskrs.
Za testo:
1 šolja mlakog mleka1 kašičica šećera1 kesica suvog kvascapola kilograma brašnapola šolje šećera2 kašičice soli2 jaja80 g maslaca malo ulja za premazivanje činije
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac rastvorite u mlakom mleku sa kašičicom šećera. Pustite da se aktivira nekih sedam minuta.
Foto: Printscreen YouTube/@MilinKuvar
U jednoj velikoj posudi sjedinite brašno, preostali šećer i so. Umešajte nadošli kvasac i umućena jaja, pa mesite pet minuta. Polako dodajte maslac, uz neprestano mešanje, dok ne dobijete meko, glatko testo.
Stavite u nauljenu činiju, pa pokrijte i ostavite dva sata na toplom. Na pobrašnjenoj radnoj površini podelite testo na tri dela. Svaki razvucite u dugačku traku. Zatim, isecite tri konopca, pletenicu upletite i spojite krajeve u oblik venčića.
Stavite na pleh obložen papirom za pečenje, pa utisnite obojena jaja između pletenica. pokrijte i pustite da naraste još pola sata.
Premažite pogaču umućenim jajetom i pospite šarenim mrvicama. Pecite pogaču 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
IZVOR: YT / Milin Kuvar
Recept za posno medeno srce 🤎😋
Autor: nportal.rs