Na ovaj način osumnjičeni je prodavao drogu koristeći uslugu dostave pice

Hrvat koji živi u nemačkom gradu Diseldorfu pao je u ruke nemačke policije nakon što je otkrivena njegova poslovna ideja da uz picu isporučuje lekove preporučenim kupcima, prenose nemački mediji.

- Pica broj 40 na meniju imala je kokain kao jedan od preliva. Ta pica je bila među najprodavanijima - rekao je medijima predstavnik policije Diseldorfa Mihael Graf fon Moltke.

Kako prenose mediji, 36-godišnji vlasnik picerije Stipe R. uhapšen je u starom gradu Diseldorfa kada je pokušao da pobegne u rodnu zemlju. Na meniju njegove picerije Stipina pica iz friteze našla se i pica sa kokainom kao jednim od sastojaka. Na ovaj način osumnjičeni je prodavao drogu koristeći uslugu dostave pice, prenosi Telegram.hr

Ovo je privuklo pažnju policije, koja je neko vreme pratila dešavanja u ovom restoranu i naišla na lanac švercera droge koji su, osim kokaina, prodavali i kanabis. Prilikom hapšenja, 36-godišnji hrvatski državljanin je kroz prozor bacio vreću u kojoj je bilo 1,6 kilograma kokaina, 400 grama kanabisa i oko 268.000 evra.

U akciji sprovedenoj u nekoliko gradova savezne države Severna Rajna-Vestfalija učestvovalo je više od 150 policajaca, a privedeno je ukupno 15 osumnjičenih.

Autor: redportal.rs