Ona je predstavila optimističnu viziju razvoja i navela da nova vlada neće posezati za radikalnim merama štednje

Laburistička partija će obnoviti ekonomski rast i oživeti britansku industriju, izjavila je danas ministarka finansija Velike Britanije Rejčel Rivs u svom obraćanju na stranačkoj konferenciji u Liverpulu.

Ona je predstavila optimističnu viziju privrednog razvoja Velike Britanije i navela da nova vlada u Londonu neće posezati za radikalnim merama štednje u javnom sektoru, prenosi Gardijan.

- Ovo je naš trenutak, naša šansa da pokažemo da politika može da napravi razliku, da su najbolji dani Britanije pred nama - dodala je Rivs.

Ministarka je ranije bila na udaru kritike zbog toga što je navodno previše širila negativnu sliku ekonomskog stanja Velike Britanije nakon dugogodišnje vladavine Konzervativne partije, a sada se odlučila da predstavi viziju nade, ali bez mnogo konkretnih detalja, prenosi Rojters.

Rivs je navela da će istražiti ugovore u vrednosti od 650 miliona funti koji su sklopljeni tokom pandemije virusa korona u Velikoj Britaniji pošto se sumnja da oni nisu bili dovoljno transparentni.

Britanska ministarka finansija će 30. oktobra saopštiti vladine planove za privredu, uključujući promene u oporezivanju i potrošnji, a ranije je saopštila da je otkrila "crnu rupu" u budžetu zbog koje će verovatno biti neophodno povećanje poreza, preneo je Blumberg.

Autor: Tanjug