Očekuje se da nova Vlada bude izabrana do 23. juna ☝🏻

Mandatar za sastav nove Vlade Severne Makedonije Hristijan Mickoski, lider VMRO-DPMNE, saopštio je da će danas Sobranju dostaviti imena budućih članova Vlade i izjavio da očekuje da Severna Makedonija dobije novu Vladu do 23. juna.

Mickoski je potvrdio da će nova Vlada imati dva potpredsednika, od kojih će jedan biti Ivan Stoilković, lider Demokratske partije Srba u Makedoniji. Stoilković će, ujedno, biti i ministar za odnose među zajedinicama.

Na parlamentarnim izborima koji su održani 8. maja, koalicija oko VMRO-DPMNE je osvojila 44,58% glasova i odnela ubedljivu pobedu, a Demokratska partija Srba u Makedoniji je bila deo ove koalicije.

View this post on Instagram

A post shared by Иван Стоилковић (@ivan_stoilkovic)

IZVOR: IG / @ivan_stoilkovic

Biografija Ivana Stoilkovića

Stoilković je rođen na Sretenje 15. februara 1962. godine u Kumanovu. Završio je studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Skolju. Za predsednika Demokratske partije Srba u Makedoniji izabran je 2001. godine, a za poslanika Sobranja je prvi put izabran 2002. godine. Kao poslanik Sobranja, bio je član i predsednik parlamentarnih grupa za odnose sa Srbijom, Ruskom Federacijom i Ukrajinom. Nosilac je Krsta vožda Đorđa Stratimirovića koji dodeljuje Centar za razvoj Šajkaške, po blagoslovu episkopa sremskog Vasilija i uz saglasnost porodice Stratimirović.

View this post on Instagram

A post shared by Иван Стоилковић (@ivan_stoilkovic)

IZVOR: IG / @ivan_stoilkovic

Autor: redportal.rs