Predsednik Vučić prisustvovao je danas skupu povodom obeležavanja godišnjice Oluje 💔

Dan sećanja na stradale i prognane u zločinačkoj akciji Oluja obležen je na stadionu Lagator u Loznici. Obeležavanju je prisustvovao kompletan državni vrh, predvođen predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Skupu je prisustvovalo 30.000 ljudi.

Prilikom izlaska na binu Vučić je dočekan ovacijama prisutnih, a potom je pozdravio sve zvanice i narod koji se okupio na Lagatoru. Predsednik Vučić se obratio okupljenom narodu, ističući da već 10 godina obeležavamo sećanje na ovaj zločin, te da je ovo najveće etničko čišćenje nakon Drugog svetskog rata. On je istakao da su ovi dani naši dani tuge, ali i ponosa.

Mi nikad nismo imali važniju stvar od ovoga. Dani sećanja i tuge zbog izgubljene dece, ali i dani ponosa. Oni koji nas napadaju, koji se raduju svojoj velikoj pobedi nikada neće moći da razumeju da nije pobeda kada akciju vodite na tenku, a na njemu američki ambasador Piter Galbrajt, a suočavate se sa ženama, decom i starcima na traktorima. Oni kažu: "Opet ćete na traktore", a ne razumeju da je traktor imenica mučenika, divnih i poštenih ljudi koji su morali da napuste svoja ognjišta. Niste baš tako hrabri, pomagali su vam ovi moćniji.

Predsednik Vučić se osvrnuo i na nedavno usvojenu sramnu rezoluciju kojom je naš narod okarakterisan kao genocidan, naglašavajući da je to bio sramni pokušaj unižavanja.

Govorili su: "Ne, ne, ne, to je zbog individualnih zločina." Ne! Hteli su da nam stave žig genocidnog naroda. Ja znam kako je bilo pre 12 godina. Političari nisu hteli ni da kažu ništa, da se ne bi zamerili nekome. A mi smo se u UN pred celim svetom suprotstavili najmoćnijim silama sveta! I rekli: ,,Dosta je bilo!" Dosta je bilo pritisaka na mali slobodarski narod! I pokazali smo kako jedna mala zemlja može da ih pobedi! Mi nećemo nikome da služimo, služimo samo svom narodu i svojoj zemlji i to se nikada neće promeniti.

Predsednik je istakao da će Srbija nastaviti da napreduje i da se menja još brže, ali da će nastaviti da čuva svoje vrednosti. On je iskoristio priliku da se zahvali Krajišnicima što su ostali uz svoju zemlju.

Istakao je da ćemo i mi nabaviti nove sisteme naoružanja, zapitavši se još jednom zbog koga su oni nabavili svoje oružije.

Svaki put kada je Srbija rasla, oni su nas napadali. I ne moram ja da vam kažem, otvorite njihove medije, sve što oni napadnu, to je dobro za Srbiju. Videli ste danas i juče, nabavljaju Hrvati od Amerikanaca HIMARS-e. Zamislite da smo mi nešto slično nabavili. Rekli bi da se Srbija sprema za rat i sukobe. A ja da pitam zašto su nabavili HIMARS-e. Austrija i Srbija su dve neutralne zemlje. Sigurno nisu zbog Austrije.

Autor: pink.rs/redportal.rs