Jedna era se završava 🥎

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je svestan da se jedna era završava i da on i Rafael Nadal neće još dugo igrati.

Đoković je na konferenciji za medije u Indijan Velsu rekao:

Rafael Nadal i Rodžer Federer su, uz Endija Marija, bili nerazdvojni deo mog razvoja kao igrača i svega što sam postigao. Za to su mnogo zaslužna i rivalstva sa njima. Svi znamo da će ti trenuci doći za sve nas, ali kad zapravo dođu i kada shvatiš da je to to - tužno je. Rodžer je završio karijeru, Rafa i ja nećemo još dugo igrati, jedna era se završava. S druge strane, toliko je divnih trenutaka i mečeva bilo, rekorda koje smo postavili pojedinačno, ali i kao grupa. Možda i najveća rivalstva u istoriji sporta dogodila su se između nas trojice-četvorice.

Novak se osvrnuo i na Nadalovo povlačenje sa turnira:

Hajde da vidimo koliko još možemo! Tužno je što je Rafa morao da se povuče. Putovali smo zajedno u SAD. Nije bilo planirano, ali bilo je lepo videti njegovu porodicu i njega. Znam da je došao rano, jer je želeo da se prilagodi vremenskoj zoni, da trenira što je više moguće i da se spremi. Dao je sve od sebe, ali nije bilo suđeno. Uvek je želeo da bude na vrhuncu na šljaci, na Rolan Garosu.

Novak Đoković prvi meč na Mastersu u Indijan Velsu igra sutra uveče protiv Australijanca Aleksandra Vukića.

Autor: tanjug.rs