Novljani ponosni na najboljeg svetskog sportistu

Najveća opštinska priznanja – Oktobarsku nagradu Herceg Novog za ovu godinu, dobili su profesorica Bosiljka Pušić i dr Vukašin Mihajlović, dok je titula počasnog građanina – Povelja Herceg Novog dodijeljena Novaku Đokoviću, najboljem svjetskom teniseru i sve češće sugrađaninu, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Najboljeg tenisera svijeta, Novaka Đokovića za Povelju grada i zvanje počasnog građanina Herceg Novog predložio je Sportski centar Igalo.

- Novak Đoković – izvanredna ličnost, najbolji sportista svijeta i najveći ambasador sporta sa ovih prostora, duboko je povezan sa Herceg Novim kojeg je izabrao kao bazu za pripreme za velike turnire. Njegova prisutnost u našem gradu nije samo činjenica da je postao naš sugrađanin, već i prilika da se Herceg Novi promoviše kao destinacija za sportiste i turiste iz cijelog svijeta. Novak Đoković se istakao kao filantrop i humanitarac kroz sopstvenu fondaciju, pružajući pomoć zajednicama i djeci širom svijeta. Njegova posvećenost unaprijeđenju društva i dobrobiti ljudi čini ga izvanrednim ambasadorom našeg grada - navedeno je između ostalog u kandidaturi Sportskog centra Igalo.

Oktobarske nagrade i Povelja grada biće dodijeljene na Svečanoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi povodom Dana grada, koja će biti održana u subotu, 28. oktobra.

Autor: sputnik.rs

#Novak Đoković

#herceg novi

#počasni građanin