Prva takva bista na tlu Evrope za najboljeg tenisera ikada

Na inicijativu predsednika udruženja Svi Srbi u Parizu, Saše Pešića, i angažovanje i rad legende motociklizma Dragoslava Kuleta Perišića, koji je vodio pregovore i zajedno sa Sašom radio na projektu, na vanrednoj sednici Skupštine opštine grada Tonon le Ban odlučeno je da najbolji teniser svih vremena dobije bistu u ovom gradu, prenosi Informer.

To nije sve, kako prenosi portal ssup.fr, po Novaku Đokoviću će se zvati hala i kompleks teniskih terena u ovom najvećem francuskom gradu na obali Ženevskog jezera

- Ova sjajna vest pokazuje da se inicijativom i radom samo dva pojedinca, bez ičije pomoći, može mnogo učiniti na promociji srpstva i jačanja srpsko-francuskog prijateljstva. Ovo će biti prva bista u Evropi sa likom Novaka Đokovića. Za ovu odluku su glasali svi članovi izvršnog veća ovog grada na čelo sa predsednikom opštine Kristof Aminjon. U martu mesecu se planira sastanak sa Novakom Đokovićem i njegovim timom kako bi se dogovorili detalji oko prisustva srpskog tenisera na inauguraciji biste i imenovanja hale i teniskih terena koji će nositi njegovo ime - navodi pomenuti portal.

Ideja Kuleta Perišića je da se bista pravi od najboljeg mermera u Srbiji iz rudnika mermera Venčac kod Aranđelovca a da to urade zajednički jedan umetnik iz Srbije i jedan iz Francuske. Inaguraciji će prisustvovati predsednik Francuske teniske federacije, Žil Meroton sa svojim prijateljem, predsednikom teniskog saveza Tonon le Bana Džerarom Bastijanom.

Podsećamo Novak Đoković ima razloga da voli Francusku, tri puta je osvojio Rolan Garos 2016, 2021. i 2023. godine. Takođe, pobedio je i sedam puta na mastersu u Parizu, poslednji put prošle sezone.

Autor: informer.rs