Španac ne prestaje...

Kako prenosi portal Mondo, Toni Nadal ponovo je napao Novaka Đokovića povodom izjava srpskog tenisera o njegovoj povredi. Tvrdi da on ne sumnja da je Nole stvarno povređen, ali da postoje logični razlozi zašto neki u to sumnjaju.

Španski stručnjak napisao je kolumnu za El Pais i prvo je izrazio žal zbog toga što u završnici Australijan opena nema Španaca ni u jednoj konkurenciji.

Deluje mi da će u finalu igrati Cicipas i Đoković, Novak je favorit zbog načina na koji igra i sjajne forme. Rutinski je dobio De Minora, nije mu dao ni šansu. Znam da postoji polemika oko Novaka i njegovih izjava oko povrede zadnje lože. Slušao sam i njegovu izjavu na konferenciji za medije, kada je rekao da se 'sumnja u njegove povrede, dok se za druge priča da su žrtve'. Meni je jasno da je tom rečenicom mislio na Rafu.

Zatim je stao u odbranu Rafe:

Tokom svih ovih godina mogli smo da vidimo koliko puta je moj bratanac bio povređen, u odnosu na druge tenisere i koliko je to uticalo na njegovu igru. Zbog toga verujem da Novaka ne treba da čudi što njegove pobede protiv Dimitrova i De Minora, koje je ostvario na isti način, sa dosta smirenosti u igri i sa dosta snažnih udaraca stvorile određene sumnje o njegovoj povredi.

Na kraju je ipak pohvalio Novaka:

U nekim drugim situacijama se dešavalo da se muči i da ima probleme, pa da se izbori sa svim tim i onda dođe do pobede. Ne sumnjam u istinitost njegovih problema, on je veliki igrač, ali po onome što sam primetio to na njega ne utiče. Podigao je nivo igre i po meni će on podići pehar u Melburnu u nedelju.

Autor: Mondo.rs