Upoznajte izuzetna lekovita svojstva ovoga čaja

Iglice bora, osim što stvaraju slikovitu i prepoznatljivu atmosferu u četinarskim šumama, takođe kriju neočekivano blagotvorne osobine kada se koriste kao sastojak čaja. Čaj od iglica bora je skriveni dragulj među prirodnim lekovima.

Bogat vitaminom C, čaj od iglica bora jača imunološki sistem i pomaže u borbi protiv prehlada i gripa. Osim toga, njegove antioksidativne osobine doprinose opštem zdravlju organizma, pomažući u neutralizaciji slobodnih radikala.

Ovaj čaj je takođe cenjen zbog svog pozitivnog uticaja na disajne puteve. Inhaliranje pare čaja može pomoći kod problema sa sinusima i kašljem, olakšavajući disanje i umirujući nadražajne simptome.

Neki istraživači veruju da čaj od iglica bora može imati i antiinflamatorno dejstvo, što ga čini korisnim za ublažavanje bolova i upala.

Ukoliko želite da iskusite sve prednosti ovog neočekivanog leka iz prirode, jednostavno skuvajte šaku svežih ili suvih iglica bora u vodi, ostavite da odstoji nekoliko minuta, procedite i uživajte u blagodetima ovog ukusnog i lekovitog napitka. Kao i kod svakog prirodnog leka, savetuje se umerenost i prethodna konsultacija sa stručnjakom, posebno ukoliko uzimate druge lekove ili imate zdravstvene probleme.

Autor: Balša Stupar