OVO MESTO su proglasili za najbolje za posmatranje pomračenja 🌑

Potpuno pomračenje Sunca biće 8. aprila, a vodopadi Nijagare proglašeni su za jedno od najboljih mesta za posmatranje. Ipak, vlasti u toj regiji proglasile su vanredno stanje. 😲

Region Kanade koji okružuje grad i deli ime sa Nijagarinim vodopadima proglasio je vanredno stanje jer se priprema da dočeka i do milion posetilaca za pomračenje Sunca početkom aprila. ☝

Potpuno pomračenje Sunca 8. aprila biće prvo koje će dodirnuti pokrajinu od 1979. godine, a National Geographic su Nijagarine vodopade proglasili za jedno od najboljih mesta za posmatranje ovog fenomena.

Grad Ontario nalazi se na putu gde će Mesec u potpunosti blokirati sunčeve zrake na nekoliko minuta. 🌑🌞

Gradonačelnik Nijagarinih vodopada Džim Diodati rekao je ranije u martu da očekuje najviše posetilaca koje je njegov grad ikada video u jednom danu.

Regionalna opština Nijagara proaktivno poziva na vanredno stanje kako bi se pripremila za događaj. Deklaracija koja je najavljena u četvrtak pokreće neke dodatne alate za planiranje za pripremu za dan, što bi moglo uključivati velike gužve u saobraćaju, veće zahteve za hitne službe i preopterećenja mobilne telefonske mreže.

Pomračenje će ujutro 8. aprila stići do meksičke pacifičke obale, preseći će dijagonalno preko SAD-a od Teksasa do Mejna, a izaći će iz istočne Kanade do kasnog poslepodneva. Veći deo ostatka kontinenta će videti delimično pomračenje, piše Gardijan, prenose Klix.ba i 021.rs.

Autor: 021.rs