Srećom, konstantna buka je zahvatila samo njeno levo uvo

Mlada Kineskinja koja je spavala svake noći 2 godine puštajući muziku u slušalicama sada mora da nosi slušni aparat kako bi nadoknadila gubitak sluha.

Gospođa Vang, mlada žena iz Šandonga u Kini koja radi kao sekretarica u lokalnoj firmi, nedavno je otišla u bolnicu na pregled uha nakon što je primetila da ima problema sa sluhom. Često, kada bi joj pretpostavljeni šaputao tokom sastanaka, imala je problema da razume njegove reči i bila je zabrinuta da će to na kraju izazvati probleme na poslu. Detaljnim pregledom je utvrđeno da je žena pretrpela trajno neurološko oštećenje sluha na levom uhu, zbog čega je imala problema da čuje svog šefa. Upitana da li je pretrpela bilo kakvu traumu ili su joj uši duže vreme bile izložene glasnoj buci, gospođa Vang je rekla da je jedino na šta je mogla da pomisli da sluša muziku preko slušalica svako veče.

- Kada sam bila na fakultetu, volela sam da zaspim dok slušam muziku. Kada bih počeo da ga slušam, spavao bih sa upaljenim slušalicama cele noći. To mi je postalo navika, a ja to radim oko dve godine - rekla je žena svom lekaru.

Li Tao, direktor Odeljenja za otorinolaringologiju u bolnici, rekao je kineskom listu The Paper da je gubitak sluha gospođe Vang najverovatnije uzrokovan muzikom koju je slušala svako veče. Iako jačina zvuka nije bila preterana, uši su bile izložene buci tokom dužeg vremenskog perioda i to je na kraju izazvalo trajno oštećenje sluha.

Srećom po gospođu Vang, konstantna buka je zahvatila samo njeno levo uvo, a oštećenje je bilo dovoljno blago da se gubitak slušne funkcije može nadoknaditi slušnim aparatom.

Autor: redportal.rs