Tetka ga tukla dok je majka dečaka sve vreme gledala...

Petogodišnji dečak sa Sicilije pretučen je jer je bio "besan i nije slušao", a istragu o zločinu je pokrenuo direktor vrtića kada je video promene na detetu.

Kako se navodi, 28-godišnja majka, i 23-godišnja žena, koju je dečak nazivao tetkom, maltretirale su ga jer je "pokazivao bes i stalno smišljao neke podvale". Takođe, "tetka" ga je bičevala električnim kablom od bicikla, dok je majka dečaka sve vreme gledala zlostavljanje i nije ništa pokušavala da uradi.

Slučaj je prijavio direktor vrtića 14. februara jer je kod "petogodišnjeg deteta video fizičke promene na leđima i nogama" nakon čega je pokrenuta istraga. Obe žene, poreklom iz Nigerije, trenutno se nalaze u pritvoru gde će sačekati početak suđenja.

- Uhapšeni nisu državljani EU i terete se zbog veoma teškog i nezakonitog ponašanja prema maloletniku starosti pet godina - navodi se iz tužilaštva.

IZVOR: X / @poliziadistato

Dete je, prema rekonstukciji nadležnih, nasilje trpelo već neko vreme jer na njemu postoje znakovi "ponovljenog nasilja".

Mališan se trenutno nalazi u pedijatrijskoj bolnici u Kataniji gde su lekari ustanovili da ima duboke ogrebotine u obliku slova U, a da su na istim mestima formirane nove povrede. Tragovi nasilja vidljivi su na butinama, u nivou ramena i ruku, prenosi Telegraf.

Dete je službenicima reklo da ga je "tetka nekoliko puta udarila crnim kablom za punjenje električnog bicikla koji je u vlasništvu njegove majke". Dodao je i da je batine dobio zbog "neposlušnosti".

Tetkina tortura se dešavala u prisustvu majke koja se "nije trudila da to izbegne, spreči ili da prijavi nadležnim institucionalnim organima kako bi sprečila dalje ponavljanje".

Autor: Telegraf