Oglasilo se i Ministarstvo prosvete

Drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama u Srbiji počelo je pre tri nedelje, ali se zbog velikog broja obolelih od respiratornih infekcija i gripa trenutno razmatra vanredni i kraći raspust koji bi mogao početi u ponedeljak.

Direktori beogradskih škola su danas, kako pišu Večernje novosti, dobili poruku da se izjasne da li su za organizovanje Sretenjskog raspusta, usled velikog broja izostanaka učenika i bolovanja zaposlenih. Raspust bi trajao od 12. do 18. februara

Kako kalendar rada škola već predviđa 15. i 16. februar kao neradne dane zbog Dana državnosti, ovime bi se samo spojili vikendi sa još dva neradna dana. Ukoliko dođe do ove odluke, u planu je organizovane nadoknade propuštenih časova.

Iz Ministarstva prosvete su, prema pisanju Danasa, demantovali da postoji inicijativa za organizovanje raspusta u samom ministarstvu, već da je reč o nečemu što je pokrenuo aktiv direktora beogradskih škola, a da će Ministarstvo takvu odluku eventualno doneti na predlog Ministarstva zdravlja.

Autor: redportal.rs