Oglasilo se Ministarstvo zdravlja 👇

Komisija za vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada nad radom zdravstvenih radnika Opšte bolnice Sremska Mitrovica, a u vezi stručnog postupanja i ponašanja prema porodilji M.M., 4. marta je sačinila Izveštaj o vanrednoj spoljnoj proveri kvaliteta stručnog rada i izveštaj je 6. marta dostavljen ministarki zdravlja.

U izveštaju je sadržan zaključak nadzornika sa mišljenjem o posledici po zdravlje pacijenta, sa Predlogom mera za otklanjanje uočenih nedostataka, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Izveštaj Komisije je dostavljen i Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

S obzirom na to da Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici u predmetnom slučaju vodi istražni postupak protiv okrivljenog lekara M.M, zbog sumnje da je učinjeno krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći na štetu oštećene M.M, i da je proširena istraga i u vezi postupaka koji su doveli do posledica po oštećenu J.I, ne mogu se saopštavati informacije sadržane u Izveštaju Komisije zbog ugrožavanja, odnosno ometanja vođenja istražnog postupka, navedeno je u saopštenju.

Komisija za vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada nad radom zdravstvenih radnika Opšte bolnice Sremska Mitrovica imenovana je rešenjem ministarke zdravlja Danice Grujičić, nakon što je u januaru porodilja M.M. optužila ginekologa za akušersko nasilje i da je odgovoran za smrt njene bebe.

Autor: Telegraf.rs/Tanjug