Rusija će suzbiti sve akcije kijevskog režima

Rusija upozorava Sjedinjene Države na pogrešne procene koje mogu imati fatalne posledice, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, a prenosi RTS.

- Želeo bih da upozorim američke lidere na pogrešne procene koje mogu imati fatalne posledice. Iz nepoznatih razloga, oni potcenjuju ozbiljnost odbijanja koju mogu da dobiju - istakao je Rjabkov.

Naglasio je da će Rusija suzbiti sve akcije kijevskog režima, slično napadu kijevskog režima na ruske sisteme upozorenja na raketni napad. Odgovor ruske strane na to može biti asimetričan, upozorio je Rjabakov.

Istovremeno, zamenik šefa MIP-a pozvao je američke ličnosti koje daju izjave o takvim udarima da ozbiljno shvate upozorenje koje je ruski predsednik Vladimir Putin izrekao na konferenciji za novinare posle pregovora u Taškentu.

- Ovi predstavnici zemalja NATO-a, posebno u Evropi, posebno u malim zemljama, generalno bi trebalo da budu svesni sa čime se igraju. Moraju da upamte da je ovo, po pravilu, država sa malom teritorijom i veoma gustim stanovništvom - poručio je tada ruski predsednik na konferenciji za novinare u Taškentu, govoreći o predlozima Zapada da se Ukrajini dozvoli udar na Rusku Federaciju.

Ruski lider je takođe, tada, pozvao zemlje NATO da pamte svoju malu teritoriju sa gustom naseljenošću.

Autor: Rts.rs