Rusija je zabranila istopolnim parovima da usvajaju decu 2013. godine

Ruski poslanici dovršavaju nacrt zakona kojim bi se zabranilo usvojenje sa državama koje dozvoljavaju procedure promene pola, otkrio je poslanik Državne dume Vasilij Piskarev.

Piskarev, koji predsedava Komitetom Dume za bezbednost i borbu protiv korupcije napomenuo je da se ona uglavnom odnosi na zemlje članice NATO-a.

- Usvojena deca treba da odrastaju u normalnoj porodici u kojoj su otac i majka - rekao je tada. ☝️

- Dokument je u završnoj fazi revizije - rekao je Piskarev tokom sastanka parlamentarnog odbora u ponedeljak.

Sva nadležna ministarstva i agencije su već dala svoj doprinos, dodao je on.

Inicijativa nastoji da zabrani usvajanje ruske dece u državama koje dozvoljavaju promene pola „u bilo kom formatu”, bilo kroz operacije ili blokatore puberteta. SAD i mnogi njeni saveznici su prihvatili takve procedure poslednjih godina, nazivajući ih "potvrđivanjem roda".

Brojni javni zvaničnici širom Zapada obećali su da će podržati LGBT ciljeve prošle nedelje obeležavajući Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije.

Rusija je zabranila istopolnim parovima da usvajaju decu 2013. godine, a prošle godine je uvela stroga ograničenja za promenu pola. 👬❌

Ruska pravoslavna crkva je nakon toga predložila da se zabrane međunarodna usvojenja u zemljama koje dozvoljavaju procedure „promene pola”, što su zatim prihvatili zakonodavci.

Državljanima nekoliko zemalja već je zabranjeno usvajanje ruske dece. „Zakonom o Dimi Jakovljevu iz 2013. godine Amerikancima je zabranjeno da usvajaju decu iz Rusije nakon što je rusko siroče koje je usvojio par iz Virdžinije ostavljeno u automobilu devet sati i umrlo od toplotnog udara.

U avgustu 2022. u Državnoj dumi je bio predlog da se zabrana usvajanja proširi na sve "neprijateljske zemlje".

Slanje ruske dece tamo "narušilo bi budućnost nacije", tvrdili su, jer Zapad „uništava tradicionalne vrednosti”, prenosi RT Balkan.

Autor: redportal.rs