U poruci na engleskom na Telegramu, pisalo je da je svako ko se pokuša pomeriti na meti snajperskih metaka i kvadrokoptera.

Izraelska vojska izvela je napad na bolnicu al-Šifa na Severu Gaze, uz tvrdnju kako je borci Hamasa koriste za svoje aktivnosti, prenosi BBC

Izraelska vojska je rekla da provodi preciznu operaciju u bolnici al-Šifa, dodavši da Hamas ustanovu koristi za provođenje terorističkih aktivnosti.

- Znamo da su se visoki Hamasovi teroristi pregrupirali unutar bolnice al-Šifa i koriste je za komandovanje napadima na Izrael - rekao je portparol izraelske vojske Daniel Hagari u videu objavljenom na X.

Hagari je dodao da će vojska provoditi humanitarne napore tokom napada, osiguravajući vodu i hranu, dok je naglasio da nema obaveze pacijenata i osoblja da evakuišu bolnicu.

Hamasov medijski štab je osudio operaciju, optužujući Izrael za ratni zločin zbog upada u kompleks s tenkovima i bespilotnim letelicama. 

Novinari Al Džazire Arabik javili su da su izraelske snage opkolile bolnicu al-Šifa u gradu Gazi u kojoj se nalaze stotine pacijenata, medicinskog osoblja i raseljenih osoba, takođe su izvestili da su izraelske snage otvorile vatru unutar bolnice i da ima mrtvih i ranjenih.

IZVOR: X / ashoswai

U delu bolnice došlo je do požara nakon bombardovanja, a takođe je javljeno da je pucano na svakoga ko se kreće u naselju Rimal gde se nalazi bolnica.

U poruci na engleskom na Telegramu, pisalo je da je svako ko se pokuša pomeriti na meti snajperskih metaka i kvadrokoptera.

Autor: Avaz.ba