Mnoge zemlje su najavile zamrzavanje ruske imovine, sve glasniji su pozivi da se napusti energija iz Rusije.

Nemačko rukovodstvo treba da prizna da politikom sankcija ne podriva Rusiju, već dobrobit sopstvenog stanovništva, rekla je nemačka poslanica, bivša liderka parlamentarne frakcije Levice Sara Vagenkneht u intervjuu za Die Velt.

Vagenkneht je pozvala političare da prestanu da pokazuju svoju tvrdoglavost i infantilnost i počnu da razgovaraju o temama kao što su ukidanje sankcija, moguće pokretanje gasovoda Severni tok 2, kao i mirovni pregovori o ukrajinskoj krizi.

 - Naše sankcije svakako nemaju uticaja na ukrajinski sukob koji se može okončati samo diplomatskim putem - naglasila je poslanica Sara Vagenkneht.

Ona je ogorčena što Berlin pokušava nelegitimno da protestuje protiv vladine politike, žigošući to kao „desničarsku devijaciju”, dok nastavlja da dozvoljava „pljačku stanovništva” zbog nespremnosti da odustane od sankcija i pronađe diplomatsko rešenje za sukob u Ukrajini. Nakon početka ruske specijalne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, Zapad je pojačao sankcije Rusiji.

Mnoge zemlje su najavile zamrzavanje ruske imovine, sve glasniji su pozivi da se napusti energija iz Rusije. 

Ove mere su se ispostavile kao problem za Evropu i Sjedinjene Države, što je izazvalo povećanje cena hrane i goriva.

Autor: Novosti.rs

#Ukrajina

#nemacka

#rusija