Tela tri žene i tri muškarca pronašla je sobarica

Premijer se aktivno angažovao na rasvetljavanju misterije, pošto su žrtve strani državljani, a Tajland je već započeo veliki projekat obnavljanja turizma, koji je pretrpeo težak udarac tokom pandemije Covid-19.

Tajlandska policija pokušava da razotkrije tragičnu misteriju, koja je, čini se, preslikana iz detektivskog trilera – tela šestoro gostiju pronađena su u luksuznom hotelskom apartmanu u Bangkoku.

Tela tri žene i tri muškarca pronašla je sobarica u apartmanu u hotelu Grand Hiatt Eravan. Četiri žrtve su Vijetnamci, starosti između 37 i 49 godina, a dve od 55 i 56 godina su američki državljani vijetnamskog porekla, rekao je tajlandski premijer Sreeta Tavisin i dodao da je odmah obavestio vijetnamskog ambasadora.

Šestorica su bila mrtva više od 24 sata u stanu, koji je bio zaključan iznutra. Uzrok smrti nije zvanično potvrđen, ali je verovatno u pitanju trovanje cijanidom, čiji su tragovi pronađeni u šoljicama za čaj. Nema tragova pljačke ili bilo kakvog fizičkog nasilja.

Komesar policije Bangkoka Titi Sangsavang rekao je da se incident istražuje kao ubistvo, a ne kao masovno samoubistvo. Uzrok smrti potvrdio je i dr Čančaj Sitipunt, dekan Medicinskog fakulteta, ali je naglasio da je potrebno utvrditi dozu.

- Iz onoga što smo otkrili, pregledom unutrašnjih organa, cijanidom u krvi, zaključili smo da nije bilo drugog uzroka smrti - rekao je dekan.

Ukupno sedam ljudi rezervisalo je odvojene sobe, samo pet osoba se pojavilo u Grand Hiatt-u, a šest tela je pronađeno u apartmanu. Nekoliko je trebalo da napusti svoje sobe u ponedeljak i njihove torbe su bile spakovane. Zagonetan je izostanak sedme osobe, mlađe sestre jedne od žrtava, čije se ime našlo na rezervatu. Policija je saopštila da je otišla sa Tajlanda u Vijetnam pre nedelju dana i da nije bila umešana u incident.

Gospođa Šerin Čong (56) naručila je u ponedeljak oko 14 časova hranu i čaj za šest osoba da joj se donesu u apartman na sedmom spratu. U stan je u periodu od 14.03 do 14.17 sati ušlo još pet osoba i niko drugi, a niko nije izašao.

Hrana koja im je servirana nije ni dirala, već je svih šest šoljica iskorišćeno. Ništa drugo nismo našli, čak ni na podu. Na dnu šoljica nalazila se neka vrsta praha, koji je sadržao cijanid - rekao je policijski komesar.

Premijer Sreta je rekao da je ubistvo verovatno rezultat "raščišćenja privatnih računa". Istražni izvori su potvrdili da su bračni par Thi Nguien Phuong i Iong Pham Tan, vlasnici kompanije za izgradnju puteva, dali "desetine miliona bahta" (oko pola miliona dolara) gospođi Čong za ulaganje u izgradnju bolnice u Japanu. U šemu je takođe bila uključena Dinh Tran Fu, šminkerka koju je Čong pozvao da joj prati na putovanju.

Premijer se aktivno angažovao na rasvetljavanju misterije, pošto su žrtve strani državljani, a Tajland je već započeo opsežan projekat obnavljanja turizma, koji je pretrpeo težak udarac tokom pandemije Covid-19. Veliki udarac turističkoj industriji, koja značajno puni budžet Tajlanda, bila je i pucnjava u luksuznom tržnom centru u Bangkoku u oktobru, kada su ubijena dva strana državljana. Na dan kada su tela otkrivena, Tajland je ukinuo vize za građane 93 zemlje.

Autor: redportal.rs