Zadatak lejbla Warner Music Balkans biće da pronalazi, selektuje, potpisuje i prati razvoj artista iz zemalja Zapadnog Balkana 🎵

Warner Music South East Europe (WM SEE) najavio je lansiranje novog lejbla, Warner Music Balkans, koji će objediniti lokalne talente iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i drugih zemalja Zapadnog Balkana, omogućavajući im pristup globalnoj mreži Warner Music grupe. Reč je o zajedničkom projektu WM SEE, hrvatske izdavačke kuće Dancing Bear, srpske kompanije Mascom i slovenačke kuće NIKA.

Zadatak lejbla Warner Music Balkans biće da pronalazi, selektuje, potpisuje i prati razvoj artista prvenstveno iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, ali i iz drugih zemalja Zapadnog Balkana kao što su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Severna Makedonija. Svim tim tržištima biće dostupni resursi Warner Music-a čiji će postati deo.

Izabela Ciszek-Podziemska, generalna direktorka WM SEE, će uz sve svoje nadležnosti pratiti razvoj etikete čime će WM SEE tržišta Zapadnog Balkana objediniti delovanjem Warner Music Balkans, dok će nastavi sa redovnim poslovanjem u Bugarskoj, Kipru, Grčkoj, Mađarskoj, i Rumuniji.

Foto: WM SEE Promo/WM SEE Promo

Warner Music Balkans je nedavno objavio singl Rio Rio Sergeja Pajića i Edite. Bosanski pevač Sergej Pajić́ je veliki srpski influenser, koji ima više od 1,1 milion pratilaca na TikTok-u i 500.000 na Instagramu, što je prilično velika baza obožavalaca njegove muzike. Njegov uspeh se širi Srbijom Slovenijom i Hrvatskom zahvaljujući Dancing Bearu i ostalim Warner Music Balkans partnerima. Edita Aradinović je srpska pop pevačica i tekstopisac, sa preko 200 hiljada pratilaca na TikTok-u i 600 hiljada na Instagramu. Rio Rio je njihova prva saradnja i već́ je generisao više od milion pregleda na platformi Jutjub u prvoj nedelji objavljivanja. Za 19. jul je planiran izlazak Ukićevog singla Jug Represent. Reč je o srpskoj rep zvezdi u usponu. Prošle godine je napravio proboj pesmom Tenzija, koja je sakupila više od 6,3 miliona emitovanja.

Izabela Ciszek-Podziemska, generalna direktorka WM SEE je povodom pokretanja lejbla rekla:

Warner Music Balkans je realizacija velike težnje našeg tima da sarađuje sa najboljim partnerima u regionu Zapadnog Balkana. Resurske naše kompanije i investicije smo stavili pod jednu etiketu. Našim umetnicima će biti omogućeno da koriste globalne resurse Warner Musica. Sa talentima kao što su Edita, Sergej Pajić i Ukić koji su naši potpisnici, pred nama je sjajna letnja sezona!

Foto: WM SEE Promo/WM SEE Promo

Slobodan Nešović, generalni direktor kompanije Mascom iz Srbije, o početku uspešne saradnje je izjavio:

Izabela i tim Warnera pokrenuli su Warner Music Balkans. Zajedno smo radili na plasmanu i promociji Sergeja Pajića i Edite. Već beležimo odlične rezultate. Ovo je tek početak!

Silvije Varga, suosnivač i direktor izdavačke kuće Dancing Bear, je istakao:

Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da najavim pokretanej Warner Music Balkans. Uspeh može doći sa bilo kog mesta. Ovaj novi poduhvat će nam omogućiti da ostvarimo neke uzbudljive međusobne saradnje između artista. Uzbuđen sam zbog realizacije svih zajedničkih ideja.

Darjo Rot, suosnivač slovenačke NIKA-e, objasnio je saradnju sa WM SEE rečima:

Sa Warnerom sarađujemo skoro trideset godina. Pokretanje WM Balkans otvara sledeće poglavlje u našem partnerstvu. Zajedno sa drugim partnerima i artistima, ćemo uspeti da uzajamno podržimo jedni druge i afirmišemo nove žanrove u čitavom regionu.

Tokom poslednjih nekoliko godina Warner Music SEE realizovao je niz investicija, saradnji i akvizicija. WM SEE je 2022. godine stekao udeo u srpskoj kompaniji Mascom, koju vodi izvršni direktor Slobodan Nešović, a predstavlja artiste iz različitih muzičkih žanrova.

U martu 2024, tim je takođe ostvario manjinski udeo u slovenačkoj kući NIKA, koju vode njeni suosnivači Darjo Rot i Marko Stopar.

U junu ove godine tim je preuzeo manjinski udeo i u Dancing Bearu, vodećoj nezavisnoj izdavačkoj kući u Hrvatskoj, koju vodi Silvije Varga, njen suosnivač i generalni direktor. Kao deo njihovog nedavnog produženog ugovora, Dancing Bear će ostvariti mogućnost da koristi usluge ADA, nezavisnog ogranka za distribuciju i servisiranje WMG-a. Pristup ovom servisu će omogućiti njihovim artistima da postanu deo Warnerovog kataloga.

Autor: redportal.rs