Stvari se u digitalnom svetu menjaju prebrzo i teško ih je smestiti u jednu knjigu, istakao je Vladimir Mladenov ☝🏻

Na 67. Međunarodom beogradskom sajmu knjiga predstavljena su dva značajna izdanja Akademske knjige iz oblasti digitalnih komunikacija.

Prva od njih jeste knjiga Digitalne komunikacije: Upravljanje, marketinške strategije i praktični primeri, čiji su autori docent na Fakultetu za menadžmentUniverziteta Metropolitan dr Miloš Stojanović i dr Tamara Vučenović, urednica Obrazovne redakcije Radio Beograda 2 i radio-emisije Digitalne ikone. 📻

U uvodnom obraćanju, Vladimir Mladenov je istakao da se stvari u digitalnom svetu brzo menjaju i da ih je teško ispratiti i smestiti u jednu knjigu. Naveo je da mu je posebno drago što se knjiga bavi i etičkim pitanjima poput uticaja razvoja digitalnog sveta na društvo i kako će se to odraziti na društvo u budućnosti.

Druga knjiga koja je predstavljena jeste Digitalne ikone 20+, a reč je u autorskomizboru intervjua koje je Tamara Vučenović vodila sa vodećim stručnjacima u oblastima sajber bezbednosti, digitalnog novinarstva, onlajn ekstremizma, virtuelne književnosti, digitalizaciji arhiva i ostalih savremenih trendova. Razgovore je autorka vodila sa sagovornicima u emisiji Digitalne ikone koja se na talasima Radio Beograda 2 emituje od 2002. godine.

Foto: Filip Pejković

Autor: Filip Pejković