Dvojezična knjiga poezije U meni beskraj / L’infinito in me nastala je iz poštovanja ovog autora prema italijanskom jeziku i kulturi

Italijanski institut za kulturu u Beogradu nastavlja predstavljanje pisaca na 67. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. U sredu, 23. oktobra u 17.00 časova na štandu Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu (Hala br. 4, štand br. 4038) održaće se promocija knjige poezije U meni beskraj, u prisustvu autora Maja Danilovića. Učestvuju Vidak M. Maslovarić, potpredsednik Udruženja književnika Srbije, književnik i kritičar, Olgica Andrić, prevoditeljka knjige na italijanski jezik, i Roberto Činkota, direktor Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

Foto: Promo/Italijanski institut za kulturu u Beogradu

Dvojezična knjiga poezije U meni beskraj / L’infinito in me nastala je iz poštovanja ovog autora prema italijanskom jeziku i kulturi. Objavljena je 2023. godine u izdanju Udruženja književnika Srbije i sadrži 31 pesmu na srpskom i italijanskom jeziku.

Majo Danilović je rođen 1955. godine u Bosni i Hercegovini. Živi i radi u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Član je Udruženja književnika Srbije, Udruženja književnika Crne Gore i Hrvatskog književnog društva (HKD) u Rijeci. Član je Svetske akademije za poeziju u Veroni, kao i njen koordinator za slovenske zemlje. Glavni je i odgovorni urednik Književnog salona Poezija Stenka u Beogradu. Njegovi radovi objavljeni su i prevedeni u preko 200 antologija, almanaha i časopisa u mnogim zemljama. Objavio je 23 knjige pesama i kratkih priča koje su dobile stotinu nagrada i priznanja.

Foto: Promo/Italijanski institut za kulturu u Beogradu

Za svaki susret sa autorima obezbeđen je konsekutivni prevod sa italijanskog na srpski i sa srpskog na italijanski jezik. 

Zahvaljujući saradnji sa međunarodnom knjižarom Educational Centre u Beogradu (Hala 4, štand br. 4044) posetioci imaju mogućnost da kupe neka od najnovijih izdanja na italijanskom jeziku.

Autor: Redportal.rs