Evo kako se pravilno koristi ovaj PRIRODAN LEK

Svi znamo da je limun jedna od najkorisnijih namirnica na planeti. On nas štiti od brojnih bolesti i s pravom se može nazvati superhranom. Prepun je vitamina i povoljno deluje na jetru, creva, stomak, imuni sistem, ali i nervni i kardiovaskularni sistem.

Limun u svoju ishranu možete da uključite na brojne načine, ali da li ste znali da limun pomaže i kod bola u zglobovima?

Recept za otklanjanje bola u zglobovima pomoću kore limuna

Prvo je potrebno da oljuštite dva limuna i da koru stavite u teglu, a zatim da je prelijete sa 500 ml maslinovog ulja. Podrazumeva se da je limun neprskan hemikalijama.

Zatvorite teglu i ostavite da odstoji 2 nedelje. Nakon 2 nedelje, možete preliti svoje isceljujuće ulje na čistu gazu i postaviti na bolni zglob, a zatim staviti plastičnu kesu preko toga. Uradite to uveče i ostavite preko noći. Ujutru bi trebalo da se osećate mnogo bolje.

Naravno, ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenje.

Autor: Pink.rs /Redportal.rs