Spremate se na ovaj čin?

Čak i ako ste sa nekim godinama u vezi, pa čak i ako ste potpuno sigurni da ćete provesti svoj život sa njim, može da bude teško da znate kada je pravo vreme za veridbu.

To je velika odluka i ona koju definitivno ne želite da olako shvatiti. Na kraju krajeva, nikada ne možete biti 100 posto sigurni u to kada je najbolje da postavite pitanje, samo morate biti sigurni da ste spremni da pokušate. Imajući to na umu, postoji nekoliko indikacija koje će vam pomoći da uočite da li ste vi i vaš partner spremni da se odlučite, prenosi magazin.novosti.rs.

Iako se ovi znaci razlikuju od para do para, u svojoj suštini, oni su elementi koji su svakoj vezi potrebni da bi dugoročno uspelam, piše Brides.

Razgovarali ste o braku? Iako se sam trenutak veridbe uglavnom ne znam, sama odluka da se verite ne bi trebalo da bude iznenađenje. Vi ili vaš partner možda krijete detalje u vezi sa datumom, vremenom i mestom događaja, ali vas dvoje ste već razgovarali o mogućnosti braka pre nego što ste postavili pitanje.

U redu je da osećate nervozu. Sasvim je normalno da se osećate malo nervozno zbog bilo koje velike životne odluke (a veridba i venčanje svakako spadaju u tu kategoriju). Važno je napomenuti da ove emocije ne znače nužno da sumnjate u svoju vezu. Uz to, znaćete kada da se verite ako je pomisao na veridbu više uzbudljiva nego zastrašujuća. Kada možete da zamislite svoju budućnost sa nekim i osećate se prirodno,  to je dobar znak da ste na pravom mestu da napravite korak.

Vaša komunikacija je u odličnom stanju. Ne postoji bolja veština u pripremi za veridbu, i na kraju za brak, od jake komunikacije. Ako vas dvoje možete da razgovarate o stvarima na razuman i efikasan način, onda ste na pravom putu.

Delite slične vrednosti. Znaćete kada da je pravo vreme za veridbu i brak kada ste vi i vaš partner usklađeni sa nekoliko osnovnih vrednosti, kao što su deca,  poverenje, komunikacija, poštovanje i granice.

Autor: magazin.novosti.rs