Izdvajamo ovih 5 osobina 👇

Roditeljstvo nije lako, a vaspitanje dece ima svoje izazove.

Ipak, postoje ključne osobine koje roditelji mogu podsticati kod svoje dece pružajući im osnovu za uspeh u životu.

Ovo su neke od njih 👇

1. Preuzimanje rizika

Hrabrost kod dece znači da se ne boje neuspeha. Profesorica Univerziteta British Columbia, Mariana Brussoni, godinama je istraživala navike dečje igre. U intervjuu za CBC, ona sugeriše da bi roditelji, kada gledaju decu kako se igraju, trebali videti kako ona reaguju na situaciju kako bi mogli dobiti bolji osećaj za što su sposobna kada im niko ne smeta, piše Technabob.

2. Inicijativa

Snažan kvalitet uspešne odrasle osobe je samoinicijativa, a samostalan rad je životna veština koja nam je svima potrebna. Deca spontano razvijaju ovu veštinu, ali roditelji ih mogu ohrabrivati i podržavati svojim podsticajem.

3. Lepo ponašanje

Lepo ponašanje dece reflektuje kvalitetan odgoj koji se zasniva na vrednostima poštovanja i empatije. Kroz negovanje lepog ponašanja, roditelji pružaju deci čvrst temelj za uspešne međuljudske odnose u budućnosti.

4. Zahvalnost

Zahvalnost dece prema sitnicama jača veze i podstiče mentalno zdravlje. Razvoj zahvalnog stava odražava se na kvalitetu života i u budućnosti, a ništa ne greje srce roditelja više od zahvalnosti dece.

5. Poniznost

Poučavanje poniznosti ključno je za društveni razvoj. Roditelji moraju balansirati poučavanje o važnosti poniznosti, a istovremeno podržavati samopouzdanje deteta.

Autor: Nezavisno.com