Proverite ovih 5 znakova 👇

Kalorijski deficit je termin koji se u modernom dobu sve više koristi, a posebno je značajan kod osoba koje žele da izgube višak kilograma. Ipak, da li ste znali da, kada je bušenje kašike u pitanju, možete preterati i smanjiti količinu hrane više nego što je potrebno?🧐

Postoje određeni znaci da je vašem organizmu potrebno više hranljivih materija nego što mu pružate:

1. Neprestano razmišljanje o hrani 🤔

Povremeno se svima desi da razmišljaju o tome šta bi to danas mogli ručati, ali ukoliko i posle obroka i dalje razmišljate o hrani i o tome šta biste sledeće mogli da gricnete, postoji verovatnoća da ste gladni.

2. Loša koncentracija 🥱

Otišli ste na posao, a ne možete se setiti da li ste isključili peglu ili ste zaboravili da vam je danas bio rok da predate važna dokumenta, sve su to znaci koje vam telo šalje da mu nedostaju važni nutrijenti.

3. Hronični umor 🥱

Hrana koju konzumiramo na nas deluje kao gorivo, a kada goriva nema dovoljno, telo posustaje. Kao rezultat osoba je bez energije i nema elana da radi ništa. Ovo se takođe može odraziti i na san, pa je tako gladnoj osobi teže da zaspi.

4. Problematična probava 😟

Ukoliko se creva ne prazne redovno, to je jedan od pokazatelja neadekvatne ishrane. Važno je i da vaši obroci budu redovni, ne samo u toku dana, već i da svakog dana jedete u približno isto vreme.

5. Problemi sa noktima i kosom 💅

Kosa je suva, krta i lomi se, a nokti su tanki i krzaju se? 🧐To može biti odraz onoga što unosite u organizam.

Autor: redportal.rs