Šta su božićni praznici bez kuvanog vina? Nezaboravna kombinacija ukusa i začina tera nas da svaki gutljaj pamtimo i u ostatku godine, a ovaj recept deliće se i mesecima nakon Božića.

Slično kao i kod sangrije, uz vino odlično ide i dodatak nekog žestokog pića, pa tako u kuvano vino slobodno dodajte malo votke, ruma ili rakije - ili ga potpuno izostavite. Od začina nikako nemojte da preskočite zvezdasti anis, klinčić i štapiće cimeta.

Sastojci:

750 ml crnog vina (cabernet sauvignon ili merlot)

100 ml brendija

1 narandža

50 g svežih brusnica

4 klinčića

2 zvezdasta anisa

2 štapića cimeta

2 kašike smeđeg šećera

Priprema

Narandžu ogulite i isecite na kriške, a brusnice prepolovite. U loncu pomešajte sve sastojke pa kuvajte na slaboj vatri, 15 minuta uz povremeno mešanje. Ugasite vatru i ulijte u čaše, po želji još dodatno ukrasite s voćem i poslužite.

Autor: KURIR.RS/ NAJŽENA