Kombinacija jednostavnih promena u ishrani i minimalnih prilagođavanja vežbanja

Masne naslage oko struka, često nazvane "šlauf", mogu da budu indikacija prisutnosti visceralne masnoće, koja je veoma opasna za zdravlje. Ona se nalazi duboko u trbušnoj šupljini, oko vitalnih organa poput jetre, pankreasa i creva i povezana je sa većim rizikom od razvoja srčanih bolesti, bolesti jetre, dijabetesa tipa 2 i određenih vrsta raka. Salo na stomaku možete smanjiti vrlo jednostavno, tako što ćete više vežbati i zdravo se hraniti, savetuje nutricionistkinja Tami Laktos Šejms, a prenosi magazin.novosti.rs.

Smanjite veličinu tanjira. Da biste promenili obim struka, prvo morate da promenite veličinu tanjira. Ovo može da zvuči kao trivijalan savet, ali čini veliku razliku u vašoj ishrani.

Bez alkohola tri nedelje mesečno. Kalorije koje unosite iz alkoholnih pića mogu vrlo brzo da se nagomilaju, posebno kada su u pitanju slatki kokteli.

Većina ljudi ne razume šta primećujemo kod naših klijenata: alkohol podstiče apetit i takođe smanjuje inhibicije. Često stotine ili čak hiljade kalorija unesenih nakon nekoliko koktela zaista čine vaš struk debljim. Većina naših klijenata koji svako malo prave pauze od alkohola osećaju se mnogo bolje.

Neka povrće bude prioritet. Neka povrće bude vaš prioritet, jedite ga pre svakog obroka. Ovo je pametna navika, jer će vam vlakna u povrću pomoći da se osećate, sito bez unosa dodatnih kalorija.Nutricionisti predlažu da salatu začinite limunom ili sirćetom, a tu je i maslinovo ulje koje je veoma zdravo.

Smanjite količinu gaziranog. Baš kao što alkoholna pića mogu da poremete vaše napore da izgubite težinu, tako mogu i gazirana pića i pića sa visokim sadržajem šećera. Dodati šećer je prisutan u mnogim pićima, radije birajte vodu ili prirodne, ceđene sokove.

Umesto toga, izaberite hrskave grickalice manjih porcija, kao što su pojedinačna pakovanja orašastih plodova, leblebija, mahunarki i voćnih pločica sa niskim sadržajem šećera. Sadrže cele, neprerađene sastojke pune hranljivih materija, kao i kombinacije proteina i vlakana koji stabilizuju energiju i šećer u krvi.

Autor: magazin.novosti.rs