Kombinacija oštrog i mekog brašna obezbediće da testo bude elastično
Trik je u tome što pica-peći mogu da razviju mnogo višu temperaturu, koja igra veliku ulogu u hrskavosti testa. Ali, veoma sličan rezultat dobićete i ako spremite picu u kućnoj radinosti i pečete je u vreloj rerni.
Recept za testo je jednostavan i lako će vam poći za rukom da ga napravite.
Priprema
Zagrejte vodu toliko da bude mlaka, pa odvojte polovinu i u nju dodajte šećer, izmrvljen kvasac i kašiku mekog brašna. Sve dobro razmutite tako da nema grudvica i ostavite da odstoji desetak minuta.
U veliku vanglu sipajte brašno, dodajte aktiviran kvasac, ulje, so i drugu polovinu količine mlake vode. Mesite dok testo ne postane glatko.
Posudu sa testom prekrijte pamučnom krpom ili providnom folijom i ostavite da odstoji sat vremena. Potom ga premesite, razdelite ga u loptice i svaku pomoću oklagije razvucite na veličinu pleha u kom ćete peći pize.
Plehove u kojima ćete peći pice nemojte podmazivati uljem, jer će testo biti zapečeno - najbolje je da stavite papir za pečenje i da ga pospete brašnom, pa da onda stavite testo.
Da bi pica bila sočna, pre nego što je stavite u rernu koju ste zagrejali na maksimum, nanesite najpre nadev napravljen od pelata i maslinovog ulja, potom izrendan kačkavalj, a onda i ostale sastojke po želji. Pecite na najvišoj temperaturi dok ivice testa ne porumene.
RECEPT: Bolonjeze sa 2 TRIK sastojka 👩🏻🍳🍝
Autor: Telegraf