Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji

Grickalice koje slove za "zdrave" analizirane su od strane eksperata u Velikoj Britaniji i rezultati kažu da je velika većina njih puna mast, soli ili šećera.

Ovo je rezultat istraživanja nakon poziva sve šire javnosti da reklamiranje proizvoda bude što tačnije, preciznije i iskrenije.

Ispitano je čak 119 grickalica uključujući i sušene ili pržene mahunarke i obrađene grickalice poput različitih sočiva, čipseva, lisnatih štapića. Ono što čini sve krajnje neverovatnim je rezultat da su neke od ispitanih grickalica slanije od morske vode?!

Neke od grickalica su zaista imale manje masti, zasićenih masti i kalorija. Umesto masti i kalorija, one su u sebi sadržale više vlakana nego standardni hlebovi i aromatizovani orašasti plodovi, dok je čak 43% grickalica u sebi imalo puno soli.

Jedan od čipseva sa britanskog tržišta koji ima ukus čilija ili limuna, reklamira se kao proizvod koji ima 40% manje masti, nema gluten i pogodan je za vegansku ishranu. Međutim, ovaj čips ima 3,6 grama soli na 100 grama čipsa, što je više od 1 grama soli u preporučenoj količini za jednu osobu. To je zapravo više soli od 2 male kese pomfrita u Mekdonaldsu.

Najbolji savet je da uvek dobro proverite sve ono što kupujete. 😁

Autor: Redportal.rs

#Zdrave grickalice

#grickalice

#čips