Košta samo 6 evra

Časopis Tajm aut proglasio je sendvič sa šunkom i puterom u restoranu Peti Vandom u Parizu za najbolji sendvič na svetu.

- Hleb, puter i šunka - eto recepta za najbolji sendvič na svetu - navodi ovaj engleski časopis.

Parižani jedu sendviče svakog dana, bilo da je u pitanju brzi ručak pre povratka na posao ili piknik na travnjaku parka.

Ovaj sendvič u Peti Vandomu, magazin opisuje kao umetničko delo.

Pomenuti restoran svakodnevno prodaje oko stotinu sendviča sa šunkom i puterom.

Foto: Pixabay.com/andreas160578

Prema rečima jednog kupca, sendvič je i muzika za uši kada se proba, posebno zahvaljujući hrskavom hlebu koji se čuje kako puca.

Peti Vandom je tipični pariski restoran, koji Tajm aut opisuje kao pakao za vegane i raj za ljubitelje mesa.

- Zato dolazimo ovde. Fokusirani smo na lokalne proizvode. To su osnove kuhinje: jednostavnost, ukus, kvalitet i odlična atmosfera - objašnjava kupac.

Lionel Malijer, direktor Peti Vandoma, opisuje za BFM TV kako prave sendvič.

- Puter, obilan, od vrha do dna. A ova šunka, sveže isečena... Jednostavno se pravi. A opet... Ne mogu to svi - rekao je on u šali spremajući čuvenu parisku zakusku.

Da biste probali najbolji sendvič na svetu navodi časopis, morate platiti šest evra u Peti Vandomu i dodaje da za tako malo para mogu da se pomirišu i osete svetla grada.

Autor: Telegraf.rs/Tanjug