Epicentar trke biće Ada Ciganlija 👇

Beograd će prvi put biti domaćin događaja pod okriljem prestižnog brenda IronMan. Trka IronMan 70.3 Belgrade priključuje se kalendaru događaja za 2024. godinu i održaće se 15. septembra 2024. godine.

Prestonica Srbije, Beograd, još jednom dokazuje da je svetska metropola. Organizacija IRONMAN 70.3 Belgrade događaja je još jedan dokaz da je svetski poznati događaji prepoznaju Srbiju i njen značaj.

Epicentar trke biće Ada Ciganlija. Učesnici prvog IRONMAN takmičenja u Srbiji, započeće svoju sportsku avanturu plivajući 1,9 km u mirnoj vodi Savskog jezera. Trku nastavljaju na biciklima, na stazi ukupne dužine od 90 km, koja će biti podeljena u dva kruga. Gotovo ravna biciklistička ruta omogućiće takmičarima da ostvare izuzetno brzo vreme na biciklu dok uživaju u predivnom pogledu na beogradski pejzaž.

Foto: Pixabay.com

Staza za trčanje od 21 km, osmišljena je da takmičarima predstavi najlepše od Beograda. Trčeći uz Savu, od Ade Ciganlije do Kalemegdanske tvrđave, takmičari će moći da vide spoj tradicionalnog i modernog Beograda, kako piše Telegraf.rs.

IronMan 70.3 je popularna serija trka na srednjim distancama u okviru IRONMAN brenda, koji je poznat po ekstremnim triatlonima. Ova serija je nazvana 70.3 jer uključuje polovinu udaljenosti tradicionalnog AjronMen triatlona, koji zahteva 3,86 km plivanja, 180,25 km vožnje bicikla i 42,2 km trčanja.

Ove trke privlače širok spektar učesnika, od amatera do profesionalnih triatlonaca. Ova serija trka postala je popularna širom sveta zbog svoje izazovnosti i mogućnosti da se testira fizička izdržljivost, izdržljivost i mentalna snaga u dužem vremenskom periodu. Pobednici IRONMAN 70.3 trka se kvalifikuju za svetsko prvenstvo IRONMAN 70.3, gde se takmiče protiv najboljih triatlonaca iz celog sveta.

Autor: Telegraf.rs