Glavni grad Džordije epicentar dešavanja ☝️

Pored toga što se u Atlanti, u organizaciji CNN-a, održavala prva predsednička debata između bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i aktuelnog šefa države Džozefa Bajdena, ovaj grad je praktično u isto vreme bio domaćin i uzakmice grupne faze takmičenja Kopa Amerika u kojoj su Sjedinjene Američke Države igrale protiv Paname.

Pred oko 60.000 gledalaca na Mercedes Benc stadionu utakmica je počela izuzetno intenzivno, a Amerikancima je poništen gol već u 5. minutu, zbog ofsajda.

Od 18. minuta SAD ima igrača manje, nakon što je Vea isključen, ali Amerikanci ipak stižu do prednosti 4 minuta kasnije golom Balogana.

Međutim, Panama je izjednačila 4 minuta nakon toga, golom Blekmena, a tim rezultatom otišlo se na odmor.

Na poluvremenu viđena trostruka izmena u domaćoj selekciji, a promenjen je i golman Tarner. Umesto njega na teren je izašao Horvat.

Uprkos igri sa igračem manje, Amerikanci su pružili veliki otpor, nošeni podrškom sa tribina, ali taj otpor je slomljen u 83. minutu kada je Fahardo doneo prednost ekipi iz Srednje Amerike.

Do kraja susreta viđena je brutalna, agresivna i čvrsta igra obe ekipe, a crveni karton je dobio Karaskilja iz Paname. Ipak, rezultat je ostao nepromenjen.

Nakon dva odigrana kola Urugvaj je prvi u grupi sa 6 bodova, SAD i Panama dele drugo mesto sa 3, a Bolivija je poslednja bez bodova.

Amerikanci u poslednjem kolu igraju protiv Urugvaja, dok će Panama igrati protiv selekcije Bolivije. Samo prve dve ekipe prolaze grupu.

Autor: Balša Stupar