Njen poslednji obrok bio je gulaš od crvenog sočiva 🍝

Muluvork Ambav, 26-godišnja žena iz Etiopije, tvrdi da je poslednjih 16 godina svog života prošla bez da jede i ne pije ništa.

Muluvork Ambav tvrdi da je jednog dana zauvek izbegavala hranu kada je imala samo 10 godina, nakon što joj je apetit nestao odjednom. Osim toga, Ambav navodno ima normalan život, dobrog je zdravlja i ima dovoljno energije za obavljanje svakodnevnih zadataka, koji uključuju kuvanje za druge i obavljanje raznih zadataka. Mlada žena je prošla nekoliko medicinskih testova u Etiopiji, ali nijedan nije mogao da potvrdi da li je govorila istinu, iako su lekari u bolnici u Adis Abebi potvrdili da u vreme pregleda nije bilo dokaza da je bilo hrane u njenim crevima.

Slučaj Muluvork Ambav je nedavno postao viralan nakon što ju je posetio Dru Binski koji je čuo njenu priču tokom posete Etiopiji i odlučio da je upozna lično. Njegov video brzo je postao viralan, ali ovo nije prvi put da Ambav piše u vestima. Prvi put je privukla pažnju 2016. godine, kada su u njenoj domovini počele da se šire glasine o devojci koja može da preživi bez hrane i vode. Ubrzo su se novinari i TV reporteri okupili u njenom malom selu da dokumentuju njen bizaran slučaj.

Ova 26-godišnja žena kaže da se još uvek seća kada joj je poslednji put hrana prolazila kroz usta. Njen poslednji obrok bio je gulaš od crvenog sočiva sa injerom, tipično etiopsko jelo, nakon čega joj je jednostavno nestao apetit. U početku je lagala svoju porodicu da je pojela, ali je na kraju morala da im kaže istinu.

- Nekada sam živela sa svojom porodicom i tražili su od mene da doručkujem i idem u školu. Rekla sam da sam jela, ali sam se pretvarala. Izgubila sam apetit za vodom ili bilo kojom hranom - priseća se Ambav.

Mlada Etiopljanka tvrdi da, pošto nije konzumirala hranu ili vodu 16 godina, takođe nije morala da koristi toalet za to vreme. Očigledno, jedini put kada treba da koristi kupatilo je kada se kupa.

Godine 2021, premijer zemlje saznao je za tvrdnje Ambava i dogovorio je da je testiraju lekari u Dubaiju. U svom nedavnom intervjuu sa Dru Binski, 26-godišnjakinja je tvrdila da lekari nisu našli ništa loše u njoj, iako nije spomenula da li su je držali pod nadzorom da vide da li zaista može da preživi bez hrane i vode.

- Nemam šta da kažem. To je Božije delo i ja to jednostavno prihvatam - rekao je Muluvork Ambav.

IZVOR: YT / Drew Binsky

Autor: REDPORTAL.RS