Evo koliko košta jedna ulaznica za odraslu osobu

Ulaznice za posetu Ajfelovom tornju poskupele su 20 odsto u pokušaju da se nadoknade ogromni troškovi održavanja. 👇

Poskupljenje je usledilo samo nekoliko sedmica pre otvaranja Olimpijskih igara i nakon višemesečnih tenzija između kompanije koja upravlja čeličnom damom i gradskih vlasti Pariza o prihodu koje ostvaruje simbol grada svetlosti.

Ajfelova kula je jedan od 10 najposećenijih spomenika na svetu, uzdiže se 330 metara iznad obrisa Pariza, a troškovi njegovog održavanja sada "ostižu uporedive vrhove, javlja France24.

Da bi se izborili sa tim teretom, povećane su cene, pa sad odrasli moraju da plate više od 35 evra da bi posmatrali francusku prestonicu sa vrha čelične dame, što je povećanje od 20 odsto u odnosu na prethodnu cenu karte 29,10 evra. 💸

Uz prihode od povećanja cena za sve karte, javno preduzeće koje upravlja Ajfelovim tornjem SETE (Societe d'Ekploitation de la Tour Eiffe) nada se da će rebalansirati svoje računovosto, posle udara izazvanog produženim zatvaranjem u vreme pandemije kovida-19 i radnog spora koji je doveo do privremenog zatvaranja kule u februaru, navodi France24, kako prenose FoNet i 021.rs.

Foto: Pixabay.com/TheDigitalArtist

Autor: 021.rs