Tokom pljačke, agent je ispalio metak, ali nije poznato da li je pogodio napadača

Agent Tajne službe Sjedinjenih Država opljačkan je pod pretnjom oružjem u južnoj Kaliforniji tokom vikenda, iste noći kada je predsednik Džo Bajden bio u Los Anđelesu na gala večeri posvećenoj prikupljanju sredstava za njegovu predsedničku kampanju.

Policajci su pozvani u stambeni kompleks u okrugu Orindž oko 21:36 u subotu zbog izveštaja o mogućoj pljački.

Po dolasku u kompleks - bivšu vojnu bazu, policija je otkrila da je žrtva agent Tajne službe kojem je torba ukradena pod pretnjom oružjem, navedeno je u saopštenju. Tokom pljačke, agent je ispalio metak, dodala je policija.

Pljačka se dogodila iste noći kada je predsednik Bajden bio u centru Los Anđelesa na gala večeri za prikupljanje sredstava za reizbor u prisustvu bivšeg predsednika Baraka Obame. Među slavnim ličnostima koje su prisustvovale gala večeri bili su Džordž Kluni, Džulija Roberts i Barbara Strejsend, a iz Bajdenovog tima je saopšteno da je prikupljeno najmanje 28 miliona dolara.

Nije poznato da li je agent Tajne službe bio u Kaliforniji radi zaštite predsednika Bajdena ili bivšeg predsednika Obame. Policijsko saopštenje nije imenovalo agenta.

Nije bilo jasno koliko je osumnjičenih bilo uključeno niti da li su povređeni tokom pucnjave, navodi se u saopštenju, dodajući da osumnjičeni nisu pronađeni. Policija je uspela da pronađe deo agenataovih stvari nedaleko od mesta pljačke.

Autor: Redportal.rs