Vučić se na početku obraćanja zahvalio domaćinima na gostoprimstvu.

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić obratio se iz Kotora, gde je učestvovao na Samitu lidera Zapadnog Balkana i EU pod sloganom Jedan region, zajednička vizija.

- Imao sam priliku da razgovaram i sa američkim predstavnikom, razgovarali smo o svim važnim pitanjima, evropskom putu, dijalogu sa Prištinom, rezoluciji - kazao je Vučić.

- Mi nemamo ključne zemlje, poštujemo integritet svih zemalja sveta. Za nas su sve zemlje važne. Što se tiče broja, mi radimo svoje računice, ali jasno je nama od početka da mi ne možemo da pobedimo kolektivni zapada. Mi se borimo za čast, za Srbiju, za Republiku Srpsku u okviru Dejtona. Borićemo se, nema tu velike filozofije. Ići ću i ja u Njujork. Ovde je reč o političkoj deklaraciji, političkoj odluci, u kojoj hoćete da stavite kolektivni žig jednom narodu. Ja sam ponosan na činjenicu da Srbija može da se suprotstavi uzdignute glave, za nas sloboda nema cenu.

Foto: Facebook.com

- Sarajevo može da prati šta hoće. Neću da posustanem nikada, ni kada usvoje rezoluciju. Šta je smisao? Je li to, što je rekao Konaković, revizija tužbe, ili ratna odšteta? Da li će ukinuti Republiku Srpsku, voleli bi, ali neće.

Autor: Novosti.rs