Bil joj se zahvalio na kritičkom doprinosu 🧐

Melinda Frenč Gejts, bivša supruga Bila Gejtsa, objavila je danas da će podneti ostavku na mesto kopredsedavajućeg Fondacije Bila i Melinde Gejts.

- Ovo nije odluka do koje sam došla olako. Neizmerno sam ponosna na fondaciju koju smo Bil i ja zajedno izgradili i na izvanredan posao koji obavlja na rešavanju nejednakosti širom sveta - napisala je Melinda na društvenoj mreži X.

Ona je istakla da planira da napusti Fondaciju Bila i Melinde Gejts 7. juna i da će u bliskoj budućnosti otkriti više o svojim budućim dobrotvornim planovima.

IZVOR: X / @melindagates

Par se rastao nakon 27 godina braka, a Bil je na njeno saopštenje napisao:

- Želim da se zahvalim Melindi na njenom kritičkom doprinosu Fondaciji od samog njenog početka. Kao suosnivač i kopredsedavajući, Melinda je bila ključna u oblikovanju naših strategija i inicijativa, značajno utičući na globalno zdravlje i rodnu ravnopravnost.Gledajući unapred, ostajem u potpunosti posvećen radu Fondacije u svim našim strategijama i realizaciji mogućnosti koje imamo da nastavimo da poboljšavamo živote miliona ljudi širom sveta - pisalo je u objavi na X mreži.

- Žao mi je što Melinda odlazi, ali sam siguran da će ona imati ogroman uticaj u svom budućem filantropskom radu.Naš tim fondacije je neverovatno jak i duboko strastven prema našem radu, a pod vođstvom Marka Suzmana i posvećenog odbora poverenika, uveren sam da ćemo nastaviti da ostvarujemo značajan napredak u našoj misiji da stvorimo svet u kome svaka osoba može da živi zdrav, produktivan život - dodao je on.

Autor: redportal.rs