Sve te porodice i mnoge druge junaci su našeg doba 💓

Područje Krajine je skrajnuto u našem javnom medijskom prostoru 😵. Kada se i priča o tome, u fokusu su uglavnom stariji ljudi u napuštenim selima, kao da mladih uopšte nema. Srećom, nije baš tako!

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe s ponosom ističe da je u prethodnih 15 godina širom Krajine pomogla čak 500 porodica sa decom 🤗🍀!

Na pomoć povratničkim porodicama u Dalmaciji, Lici, Kordunu, Baniji, zapadnoj i istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Sremu utrošili su 1.210.000 evra, što ne bi bilo moguće bez svesrdne podrške sveštenstva i monaštva u tim krajevima 🙏🏻. Sve te porodice i mnoge druge junaci su našeg doba i najmanje što možemo jeste da budemo uz njih 💓!

Sama poseta pričinjava tim ljudima veliko zadovoljstvo. Osećaj da i dalje neko misli na njih i da želi da im pomogne, a da ne traži ništa zauzvrat, izaziva buru emocija 🤗.

Zbog dosadašnjeg rada postali su nosioci Ordena Svetih novomučenika gornjokarlovačkih Eparhije gornjokarlovačke, Ordena kneginje Jelene Štiljanović Eparhije osečkopoljske i baranjske i Gramate Eparhije dalmatinske, kao i više stotina dečijih crteža i zahvalnica 🥰!

📌 Pozivamo vas da podržite buduće aktivnosti u Krajini Srba za Srbe!

🍀 U toku je i više od 100 akcija pomoći ugroženim porodicama širom Balkana koje Humanitarna organizacija Srbi za Srbe planira da sprovede do kraja godine.

Autor: redportal.rs