Drago mi je kada znam da nismo sami ove godine i da smo zajedno u ovome, rekao je Nemo

Dani za nama su i u znaku popularnog muzičkog takmičenja Evrovizije koje se ove godine održava u Malmeu, u Švedskoj. 🎶 Među ovogodišnjim takmičarima nalaze se i dve nebinarne osobe, a reč je o predstavnicima Švajcarske i Irske. 👇

Naime, nebinarne osobe oslovljavaju se zamenicom ONO, a ovo je sveobuhvatna kategorija za rodne identitete koji nisu isključivo muški ili ženski‍ - identiteti koji su izvan rodne binarnosti, prenosi Telegraf.rs

Nebinarni identiteti nalaze se unutar transrodne kategorije, iako se neke nebinarne osobe ne izjašnjavaju kao transrodne.

Neka društva prepoznaju samo muški i ženski rod, a termin nebinarno ljudi koriste za opisivanje roda koji ne spada u jednu od ove dve kategorije.

Predstavnik Švajcarske Nemo Metler i predstavnica Irske Bambi Rej Robinson, Bambi Tag su učesnici koji su se na ovogodišnjoj Evroviziji predstavili kao nebinarne osobe, koje se oslovljavaju sa ono.

IZVOR: YT / Eurovision Song Contest

- Drago mi je kada znam da nismo sami ove godine i da smo zajedno u ovome. Imamo toliko toga zajedničkog i shvatamo se i možemo međusobno podeliti naše iskustvo. Jako smo zahvalni na tome. Važno je što nas ove godine možemo predstaviti ljudima jer ima toliko umetnika poput nas - rekao je Nemo na pres konferenciji.

Bambi je svojom numerom Doomsday Blue (Tuga Sudnjeg dana), na prvoj polufinalnoj večeri svojim nastupom zgrozila publiku, a mnogi na društvenim mrežama komentirali su ga kao satonistički.

IZVOR: YT / Eurovision Song Contest

Autor: Telegraf.rs / Redportal.rs