Pre svega, mi jedemo previše, ali to smo već toliko puta čuli, rekao je Tesla jednom prilikom ☝

Kao što se može i pretpostaviti, jelovnik Nikole Tesle je bio poprilično jednostavan. Njegov dnevni meni je, kako navodi Tesla Universe, objavljen u starom naučnom časopisu Electrical Experimenter, za koji je i sam Tesla pisao.

Kako se navodi u časopisu, Nikola Tesla je za doručak uglavnom pio toplo mleko i jeo jaja koja je sam spremao, dok za ručak - uglavnom ništa nije jeo.

Večerao je stabljike celera, supu, piletinu i krompir uz čašu laganog vina, dok je za užinu voleo da gricne parče sira ili jabuku.

Pio je puno vode, i zaista je verovao u promenu načina života zarad dugovečnosti i zdravlja, pa je Nikola Tesla jednom prilikom rekao sledeće:

- Pre svega, mi jedemo previše, ali to smo već toliko puta čuli. I jedemo pogrešnu vrstu hrane i pijemo pogrešnu vrstu tečnosti. Najviše štete nanosi prejedanje i nedostatak vežbe, što stvara toksično stanje u telu i čini nemogućim odbacivanje nakupljenih otrova - verovao je srpski naučnik. ☝

Smatrao je da je potrebno da se telu ostavi prostora, kako bi funkcionisalo kako treba.

- Zašto preopteretiti telo koje nas služi? Jedem dva puta dnevno i izbegavam sve namirnice koje stvaraju kiselinu. Većina ljudi jede previše mahunastog povrća koje sadrži urinsku kiselinu i druge otrove. Sveže povrće, ribu i meso jedem retko i umereno. Iako je riblje meso dobro za mozak, ono stvara vrlo jaku kiselu reakciju zbog velike količine fosfora. Kiselost organizma je naš najveći neprijatelj u starosti... Izbegavam sve stimulanse. Skoro pa u potpunosti izbegavam meso. Uveren sam da će za manje od jednog veka kafa, čaj i cigarete izaći iz mode. Alkohol će, ipak, i dalje biti u upotrebi, zato što on nije stimulans, već pravi eliksir života - predviđao je Tesla, kako piše Blic žena, prenosi Pink.rs.

Foto: Printscreen YouTube

Autor: Pink.rs