Kako je rekao Vučić, umesto da govorimo o budućnosti, mi se vraćamo u prošlost.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne razume zašto zemlje kao što su Nemačka i SAD hoće da se usvojili Rezolucija o Srebrenici u UN, jer to, kako je dodao, doboko deli narode na Balkanu i tako nas vraća u prošlost.

- To je tema koja duboko deli narode na Balkanu. To je tema koja duboko deli čak i ovu zemlju u kojoj se nalazimo. I ja ne mogu da razumem, da je to neko namerno uradio želeći da izazove dodatne konflikte. Razumem ja šta Bošnjaci hoće. Ali ne mogu da razumem šta je to što hoće Nemci, Amerikanci i svi ostali. Sve mi to nije ni malo jasno - rekao je Vučić novinarima govoreći o nacrtu rezolucije o Srebrenici tokom obilaska Sajma privrede u Mostaru.

Kako je rekao Vučić, umesto da govorimo o budućnosti, saradnji i privredi, mi se vraćamo u prošlost.

- Mi smo vraćeni 30 godina unazad i tu su nas vratili oni koji su nam sve vreme govorili - nemojte da gledate u prošlost. I kada smo nedavno imali predlog za raspravu na sednici Saveta bezbednosti o agresiji na Srbiju i Saveznu Republiku Jugoslaviju, onda su nam rekli zašto se vraćate 25 godina u prošlost. A onda su nas samo dan ili dva kasnije oni vratili, ali 29 godina u prošlost. Tako da, prošlost je dobra kad njima odgovara, prošlost nije dobra kad im ne odgovara. Budućnost je poželjna kad im odgovara, a nimalo nije dobra kad im ne odgovara - objašnjava Vučić.

On je dodao da je za nas važno da pokušamo da pronađemo racionalni izlaz, kako ne bismo bili više pogođeni. "Zato verujem da ćemo i na ovom Vaskršnjem saboru uspeti da do toga dođemo, ali razume sve što je predsednik Dodik pričao", rekao je Vučić. 

Autor: Tanjug AP