SAD ovog leta planiraju da pošalju u Ukrajinu prvu partiju od stotinu članova latinoameričkih narko-kartela

Američke privatne vojne kompanije počele su da vrbuju članove meksičkih i kolumbijskih narko-kartela koji izdržavaju zatvorske kazne za učešće u ukrajinskom sukobu, saopštila je Spoljnoobaveštajna služba Rusije.

Kako je navedeno u saopštenju, SAD ovog leta planiraju da pošalju u Ukrajinu prvu partiju od stotinu članova latinoameričkih narkokartela.

Još sedam osumnjičenih za teroristički napad u Moskvi

- Spoljnoobaveštajna služba Ruske Federacije saopštava da Sjedinjene Američke Države pribegavaju sve očajnijim metodama u svojim pokušajima da preokrenu tok ukrajinske operacije, popunjavajući redove demoralisanih ukrajinskih vojnika multinacionalnim ološem koji je sklon oružanom nasilju. Prema informacijama ruske spoljnoobaveštajne službe, američke privatne vojne kompanije kojima rukovodi Uprava za borbu protiv droge i američki FBI počele su da regrutuju predstavnike meksičkih i kolumbijskih narko kartela koji služe kazne u američkim zatvorima za učešće u ukrajinskom sukobu na strani degradirajućeg kijevskog režima - navodi se u saopštenju, prenosi Sputnjik.

Autor: redportal.rs