Više od stotinu lovaca krenulo u hajku

Lovačko društvo Čemernica iz Ivanjice organizovalo je danas veliku hajku na vuka u selu Katići.

Hajka je organizovana jer je čopor, koji prema procenama lovaca čine četiri jedinke, u poslednjih skoro godinu dana napravio veliku štetu u ivanjičkim selima ispod planine Mučanj.

- U poslednjih godinu dana na jednom širem području imali smo u više navrata štetu od vuka. Na tom području imaju četiri jedinke. Štete su najveće na sitnim preživarima, zatim u gajenim vrstama divljači u lovištu kao i na lovačkim psima. Oni su u poslednjih godinu dana u lovištu na Čemernici uništili oko tridesetak lovačkih pasa, tako da nakon toga nije ni bilo mogućnosti za lov na Čemernici kada je u pitanju krupni lov - rekao je Milić Tripković, stručno lice za gazdovanje lovištem.

Današnji lov organizovalo je lovačko udruženje Čemernica iz Ivanjice u saradnji sa Lovačkim udruženjem Kozomor iz Nove Varoši čije je mesto okupljanja selo Štitkovo.

Ukupno je preko stotinu lovaca uzelo učešće u današnjoj hajci.

- S obzirom na to da su ti vukovi i dalje na ovom prostoru i na to da je veliki broj lovaca danas krenuo u lov, očekujemo da barem još jedna jedinka bude odstreljena. Imamo dovoljan broj lovaca da bi mogli čitav prostor na kome se kreću da opkolimo i zatvorimo - zaključio je Tripković.

Inače, na pomenuti čopor već je organizovana hajka 25. februara. Tom prilikom jedna jedinka je odstreljena dok su lovci jednu bezuspešno gonili, ali je uspela da pobegne.

Autor: Tanjug / Redportal.rs