Vučić je istakao da francuske kompanije mnogo toga rade i grade, uključujući i dizajn za linije metroa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji se nalazi u zvaničnoj poseti Francuskoj izjavio je u Parizu da su mnogi francuski investitori zainteresovani za EXPO 2027. čiji je domaćin Beograd.

Vučić je na pitanje da li je tačno da je neverovatna zainteresovanost privrednika iz Francuske koji žele da ulažu u EXPO, predsednik Srbije je odgovorio da jeste, i da hoće i da grade i zarade novac, što je, kako je i rekao logično. Kaže da se već ušlo u detalje vezano za tu međunarodnu izložbu.

- Ako uzmete njihovog kustosa, onda će vam vidljivost EXPO biti za 10 odsto veća nego što bi bila inače, dakle govorim vam o detaljima. Mi smo već ušli u mnogo detalja vezanih za EXPO i mi imamo specijalizovane kompanije sa kojima razgovaramo o letećem taksiju i da obezbedimo punu sigurnost, a da budemo svetsko čudo u tom trenutku - rekao je Vučić.

Foto: AP/Sarah Meyssonnier

Vučić je istakao da francuske kompanije mnogo toga rade i grade, uključujući i dizajn za linije metroa.

- Mnogo toga radimo, mnogo toga gradimo, njihove kompanije nam sad rade projekte i za Beograd-Šid, Beograd-Niš i treba da završe kompletan dizajn prve linije metroa za mesec dana, odlično rade dizajn druge linije metroa. Sve nam brže ide oko druge linije - rekao je Vučić i dodao da potom moramo da angažujemo i da učimo ljude kako da upravljaju metroom.

Autor: Pink.rs