Pred nama je mnogo važnih pitanja, mnogo teških izazova, ali i mnogo dobrih stvari, rekao je Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je od ponedeljka konsultacije povodom određivanja mandatara. ☝

- Od ponedeljka krećemo u konsultacije u skladu sa Ustavom, verujem da ću tokom sledeće nedelje obaviti razgovore, s onima koji žele i posle toga biti spreman da odredim mandatara. Što se tiče primedbi na biračke spiskove u Beogradu potpuno je besmislena - naveo je Vučić.

Kako je dodao, birački spisak je nešto što je dostupno svima. Svakom čoveku koji može da proveri da li je upisan ili nije.

- Birački spisak je uvek izgovor za neke ljude koji ne žele dovoljno da znaju, koji se prave da ne znaju, i koriste to kao pravdanje za sopstvene neuspehe - istakao je predsednik Srbije, kako piše Pink.rs.

- Pred nama je mnogo važnih pitanja, mnogo teških izazova, ali i mnogo dobrih stvari. Zato sam siguran da ćemo imati jednu veliku većinu, ali bilo bi dobro da se jedan određeni broj njih pridruži i svojom kritikom, i kritika, dobra kritika, čvrsta, zasnovana na dokazima, od strane opozicije je veliki doprinos.

Govoreći o beogradskim izborima, je istakao da je samo četvoro ili petoro posmatrača učestvovalo u hajci, a uz to su potpisali zapisnike.

- Beogradskih izbora će biti ako ne bude legitimne većine, a legalne ima - istakao je Vučić i podsetio da su 2008. godine demokrate formirale nelegitimnu vlast, ali legalnu na čemu im je on i čestitao.

- Mene jedino što zanima jeste da postoji poštovanje građana Srbije, a ne stranaca. Sa onim što misli Jerković imamo veći legitimitet nego što je imao Đilas 2008. godine. Ako se Nestorović ne saglasi, mi ćemo ići na izbore. Ne znam da li će to biti relaksacija. Mislim da će ponovo da izgube oni koji misle da treba da pobede.

Kako je dodao, da li će biti izbora ili ne znaće se 1. marta.

Na pitanje da li je moguće da gradska vlast bude suprotna od republičke, Vučić je rekao da to nije nemoguće, ali da za to mora postoji saglasnost građana.

Foto: Printscreen YouTube/TanjugRsVideo

Autor: Pink.rs