Priznao da ga je Janik Siner nadmašio ove sezone 👆🏼

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković priznao je da trenutno nije najbolji igrač na planeti. Velikim uspehom na turnirima od početka godine mladi Italijan Janik Siner stigao je do drugog mesta na ATP listi, a Đoković je upravo njega izabrao za najboljeg igrača na svetu u ovom trenutku.

Prema rečima srpskog asa, Janik Siner je stekao potrebno iskustvo, naučio na svojim greškama i naučio da pobeđuje velike mečeve, što mu je donelo mnogo bodova ove godine. Siner igra najbolji tenis u karijeri, nakon Australijan opena osvojio je Roterdam i Majami, pa je sasvim zasluženo dobio veliko priznanje od Novaka.

Janik je najbolji igrač na svetu u ovoj sezoni, do sada. Imao je neverovatan uspeh. Mnogo je napredovao. Celokupna njegova igra, servis, kretanje, mentalno je uvek prisutan. Razlika u važnim mečevima koje Janik igra poslednjih šest meseci i u periodu pre toga je da sada pobeđuje velike mečeve. Naučio je iz svog iskustva od ranije, što ga je napravilo težim protivnikom. Sada je igrač za velike mečeve.

Podsećamo, Novak Đoković i Janik Siner odigrali su sedam međusobnih mečeva i Srbin vodi (4:3), ali je italijanski teniser sve svoje pobede ostvario u poslednja četiri meča. Janik je krajem prošle godine bio bolji od Novaka u grupnoj fazi Završnog mastersa, a zatim se Đoković revanširao u finalu tog takmičenja, da bi usledile pobede Janika Siner u polufinalu Dejvis kupa i polufinalu Australijan opena ove sezone.

Autor: mondo.rs