Obezbeđen BESPLATAN VRTIĆ za decu

Na račune svih porodilja koje imaju prebivalište na teritoriji opštine Ljig leglo je 500 evra u dinarskoj protivrednosti, a koje su podnele zahtev za ovu meru populacione politike. 😊

Već 12 godina Opština Ljig izdvaja sredstva koja su se godinama povećavala. Pored besplatnog vrtića ovo je još jedna pomoć roditeljima.

Rekao je za RINU Milomir Starčević, predsednik opštine Ljig. ☝🏼

Od decembra kada je upriličen prethodni prijem ovo pravo su ostvarile 23 porodilje. Sve češće su prisutne majke sa četvoro, a u poslednjoj grupi je bila i majka koja se porodila sa petim detetom. ❤️

U narednom periodu pokušaćemo da se izborimo za još bolje uslove za decu i roditelje. Projekat proširenja vrtića postoji a ove godine trudićemo se da od nadležnih ministarstava dobijemo sredstva i započnemo njegovo proširenje.

Rekao je Starčević.

Predsednik ljiške opštine je majke pitao i za sugestije i kritike jer jedino konstruktivnim razgovorima, kako je rekao, mogu napraviti dobru i kvalitetnu zajednicu za sve nas. Za kraj, poželeo im je da se dogodine vide još jednom istim povodom, prenosi blic.rs.

Autor: blic.rs